Skip to content Skip to footer

Ett skott ljuder som kallar..

…till rorsmansmöte. Det är lördagen den 12 Augusti 2017 och klockan har just slagit 10. Ett ordentligt gäng förväntansfulla seglare samlas på hamnplan utanför ASSVs klubbstuga för att ta del av reglerna för regattan, som ingår i årets Smålandscup för jollar. Fyra seglingar, i tre olika klasser, om 35 minuter vardera är planerade.

Ett nytt skott skjuts av tillsammans med att flagga D hissas på land. Nu har klockan blivit 10.30 och det är dags att ge sig ut på tävlingsområdet, samtidigt vet seglarna att maxtiden på 4,5 timMar för regattan börjat.

Dagens bana är en kryss/läns bana med avdelare vid kryssmärket, start och mål är på mitten, Banan skall seglas två eller tre varv beroende på klass. Vidöstern bjuder på lätta behagliga vindar denna dag så de fyra racen går bra att genomföra.

Dagens sista skott ljuder kl 16.00 – nu har seglarna fast Mark under fötterna och det är dags för sammanfattning och prisutdelning. Alla deltagare lyckades genomföra de fyra racen och är nöjda med dagen.

Nästa skott i årets SmålandsCup ljuder redan kommande helg i Västervik. Cupen avslutas i Växjö den 9 September som vid detta tillfälle även innehåller årets DM.

Det är bara att packa båtarna och åka till Västervik kommande lördag – vad väntar oss då?