Skip to content Skip to footer

Många debuterade på soligt regionkval

När region 4 (=södra Sverige) seglade regionkval 2 i Värnamo var det hela fem seglare av 34 startande som gjorde sin debut i detta sammanhang. Det var två från hemmaklubben i Värnamo och en från vardera Figeholm, Skanör och Lomma och de presterade..

mycket bra. Regionkvalet som hölls med den vackra omgivningen i Åminne som bas, bjöd på riktigt fint högsomMarvärme, där lördagen ägnades åt bad och umgänge då vinden var för svag. Kl 15.30 sköts apan upp tillsammans med flagga som signalerade att inga fler seglingar skulle startas med då kom vinden.och i ett vips var hela rampen full med båtar som fick segla på Vidöstern i dryga 50 minuter, innan kvällsbleket tog slut på brisen.

Men på söndagen var det tre fina race med ostliga vindar. Hur blev då resultaten? Alla som var på plats vet och de är i skrivande stund inrapporterade till otimistjolleförbundet, jag fick genast svar från Anna – det hade blåst dåligt i Kullvik på lördagen oxså.

Jag har försökt att via resultatrapporteringsprogrammet få till en fil som sedan kan läggas upp på hemsidan, men inte lyckats, så ni får vänta till de kommer på optimistjolleförbundets hemsida,

Men, det verkar som om Skanörklubben är på gång, de knep 4 av de 10 första placeringarna, Borstahusen och Lomma vill oxså vara med i toppen, 2 av tio hamnade där. Sedan är det två klubbar kvar bland de tio, Råås jolleklubb tog en plats men förstaplatsen togs av en hemmaseglare.

Stort gratis till alla seglare för en väl genomförd regatta och på återseende.

Per Bildh, Tävlingsledare